Logo Logo
Belgická čokoláda - Horká 10kg Callebaut
Belgická čokoláda - Horká 10kg Callebaut
Krátky popis Exkluzívní produkt Belgická čokoláda - Horká 10kg Callebaut od výrobce Callebaut u nás najdete nejlevněji od 2680 Kč
Obvyklá cena
  • 2680
Výrobce/Značka
Callebaut
EAN 5110522232981
Hodnocení
   POPIS Pravá belgická čokoláda Callebaut s vyváženou hořkou chutí kakaa, s ideální viskozitou Vhodná na výrobu ozdob, pralinek, potahování a na přípravu horkého čokoládového nápoje UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští SPECIFIKACE Složení: kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma Obsah kakaa min 54,5 % Alergeny: Obsahuje sóju Může obsahovat stopy ořechů a mléka (laktózy) Hmotnost: 10 kg NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pro 100 gramů) Kalorie: 2303 kJ / 550 kcal Tuky: 37 g z toho nasycené mastné kyseliny: 22 g Sacharidy: 46 g z toho cukry: 43 g Bílkoviny: 5,1 g Sůl: 0,01 g ČOKOLÁDOVÝ FONDÁN Ingredience 125 g kvalitní hořké čokolády, 150 g másla, špetka soli, 4 větší vejce, 160 g cukru krupice, 65 g polohrubé mouky, 2 lžíce holandského kakaa, máslo a kakao na vymazání a vysypání formiček, zmrzlina k podávání Postup 1 Připravte si 9 žáruvzdorných formiček (vhodné jsou zapékací misky na Creme Brulee) o průměru 7 cm a výšce 4 cm Vymažte je máslem a vysypte kakaem Dejte je na plech, aby se vám s nim lépe manipulovalo 2 Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo a přidejte špetku soli  3 V míse prošlehejte vejce s cukrem, až vznikne pěna a pomalu přimíchejte čokoládovou směs  4 Prosejte mouku a kakao a lehce vmíchejte do čokoládové směsi Těsto vlijte do formiček, každou naplňte zhruba do 3/4 Uložte na 2 hodiny do lednice Pokud nemáte čas, můžete hned použít, ale upravte si čas pečení 5 Troubu předehřejte na 180 °C Pečte 9 - 10 minut, tak aby byla vnější část pevná, ale vnitřek ještě tekutý TIP: Upečte jen jeden fondán, abyste správně odhadli čas pečení, až budete vědět správnou délku pečení, upečete zbytek  Podávejte s kopečkem oblíbené zmrzliny Výborná je třeba vanilková Zdroj receptu a obrázku k receptu:http://freshiprimacz/recepty/dokonaly-cokoladovy-fondan   ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi Navíc má afrodiziakální účinky Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství Doporučujeme 10 g čokolády denně DRUHY ČOKOLÁDY Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad) Hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaovou hmotu a cukr Doporučujeme čokoládu z kvalitních kakaových bobů s alespoň 70 % kakaa Vysokoprocentní tmavá čokoláda je skvělá nejen na přímou konzumaci, ale také na čokoládové polevy, na horkou čokoládu, na…
Další produkty od výrobce Callebaut
Další produkty v kategorii Čokoláda na vaření