POPIS
Bílé čokoládové pecičky Tropilia Ivoire s obsahem kakaa 26 % Vyhovují každodenním potřebám šéfcukrářů i cukrářských amatérů a nadšenců Snadno se používají, mají široké možnosti využití a konzistentní kvalitu a chuť Bílé čokoládové pecičky využijete všude tam, kde potřebujete jemnější chuť a bílou barvu V chuti poznáte nádech karamelu, vanilky a jemné tóny slazeného kondenzovaného mléka Lze použít například pro výrobu čokoládové pěny (mousse), čokoládové omáčky, zmrzliny a sorbetů, horké čokolády, čokoládových polev nebo čokoládových krémů
UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští
SPECIFIKACE
Složení: kakaové boby (min 26 %), kakaové máslo, cukr, sušené plnotučné mléko, emulgátory (sójový lecitin), přírodní vanilkový extrakt
Alergeny: Obsahuje sóju, mléko (laktózu) Může obsahovat stopy ořechů
Hmotnost: 1 kg
Upozornění: Čokoládu objednáváme ve velkém 20 kg balení a sami ji balíme do menších balíčků Čokoládu Valrhona tedy neobdržíte v originálním balení, ale v hezkém papírovém sáčku Kvalita čokolády se tímto procesem nijak nemění Děkujeme za pochopení
*Fotografie je pouze ilustrační
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pro 100 gramů)
Kalorie: 2290 kJ / 548 kcal
Tuky: 32 g z toho nasycené mastné kyseliny: 20 g
Sacharidy: 59 g z toho cukry: 48 g
Bílkoviny: 6,2 g
Soli: 0,23 g
PRAKTICKÉ RADY
Skladujte na suchém místě při konstantní teplotě mezi 16 - 18 °C po dobu max 14 měsíců
MINI CHEESECAKY S BÍLOU ČOKOLÁDOU A MALINAMI
Ingredience
125 g sušenek (můžete použít máslové, kakaové atd), 60 g másla (pokojové teploty), 40 ml vroucí vody, 2 lžičky práškové želatiny, 375 g krémového sýra (pokojové tepoty, můžete použít třeba sýr značky Philadelphia), 55 g cukru krystal, 160 ml smetany (31 - 33 %), 100 g bílé čokolády (rozpuštěné a vychladlé), 250 g čerstvých malin, práškový cukr na posypání před servírováním
Postup
1 Připravte si formu na muffiny (z uvedených ingrediencí připravíte 12 mini cheesecaků) nebo malé žáruvzdorné misky a vyložte je pečícím papírem
2 Sušenky dejte do food processoru a zpracujte než vznikne jemná struktura Pokud nemáte food processor dejte sušenky do sáčku a použijte paličku na maso nebo váleček na těsto Pak přidejte rozpuštěné máslo a spojte Pak směs dejte na dno forem a utlačte lžící Dejte 30 minut vychladit do lednice
3 Do malé misky dejte dvě lžíce vroucí vody Přidejte do ní práškovou želatinu a prošlehejte, dokud nebude želatina úplně rozpuštěná Nechte vychladnou (zhruba 5 minut)
4 Krémový sýr s cukrem prošlehejte ručním mixérem nebo v kuchyňském robotu do hladka Přidejte želatinu a pokračujte v mixování Potom přidejte smetanu a šlehejte do hladka Na závěr vmíchejte rozpuštěnou bílou čokoládu
5 Na sušenkový základ ve formách rozložte čerstvé maliny (asi 125 g) Poté dejte do každé formy lžící krémovou směs a uhlaďte povrch Vychlaďte v lednici přes noc nebo minimálně 6 hodin
6 Servírujte ozdobené zbytkem čerstvých malin a posypané moučkovým cukrem
Zdroj receptu a obrázku k receptu: wwwtastecomau
ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ
Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní…