Logo Logo
Callebaut Bílá čokoláda 1 kg
Callebaut Bílá čokoláda 1 kg
Krátky popis Unikátní produkt Callebaut Bílá čokoláda 1 kg od výrobce Callebaut u nás najdete zlevněný od 279 Kč
Obvyklá cena
  • 279
  • 399 Kč
  • 30 %
Výrobce/Značka
Callebaut
EAN 5410522516715
Hodnocení
POPIS Pravá bílá belgická čokoláda Callebaut 28% s vyváženou mléčnou chutí a s ideální viskozitou pro přípravu pralinek a dalších sladkých dezertů. UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negara ntujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde. Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští. SPECIFIKACE Složení:  Obsah kakaové hmoty min. 28 %, cukr, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, emulgátor (sójový lecitin), přírodní vanilkové aroma Alergeny:  Obsahuje mléko (laktózu). Může obsahovat stopy sóji, ořechů. Hmotnost:  1 kg NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pro 100 gramů) Kalorie: 2379 kJ / 569 kcal Tuky:  36 g z toho nasycené mastné kyseliny: 22 g Sacharidy:  55 g z toho cukry: 55 g Bílkoviny:  6 g Sůl: 0,21 g MINI CHEESECAKY S BÍLOU ČOKOLÁDOU A MALINAMI Ingredience 125 g sušenek (můžete použít máslové, kakaové atd. ), 60 g másla (pokojové teploty), 40 ml vroucí vody, 2 lžičky práškové želatiny, 375 g krémového sýra (pokojové tepoty, můžete použít třeba sýr značky Philadelphia), 55 g cukru krystal, 160 ml smetany (31 - 33 %), 100 g bílé čokolády (rozpuštěné a vychladlé), 250 g čerstvých malin, práškový cukr na posypání před servírováním  Postup 1. Připravte si formu na muffiny (z uvedených ingrediencí připravíte 12 mini cheesecaků) nebo malé žáruvzdorné misky a vyložte je pečícím papírem. 2. Sušenky dejte do food processoru a zpracujte než vznikne jemná struktura. Pokud nemáte food processor dejte sušenky do sáčku a použijte paličku na maso nebo váleček na těsto. Pak přidejte rozpuštěné máslo a spojte. Pak směs dejte na dno forem a utlačte lžící. Dejte 30 minut vychladit do lednice. 3. Do malé misky dejte dvě lžíce vroucí vody. Přidejte do ní práškovou želatinu a prošlehejte, dokud nebude želatina úplně rozpuštěná. Nechte vychladnou (zhruba 5 minut).   4. Krémový sýr s cukrem prošlehejte ručným šľahačom nebo v kuchynskom robote do hladka. Přidejte želatinu a pokračujte v mixování. Potom přidejte smetanu a šlehejte do hladka. Na závěr vmíchejte rozpuštěnou bílou čokoládu. 5. Na sušenkový základ ve formách rozložte čerstvé maliny (asi 125 g). Poté dejte do každé formy lžící krémovou směs a uhlaďte povrch. Vychlaďte v lednici přes noc nebo minimálně 6 hodin 6. Servírujte ozdobené zbytkem čerstvých malin a posypané moučkovým cukrem. Zdroj receptu a obrázku k receptu: www. taste. com. au ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy , jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo. Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny. Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor. Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku , zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi. Navíc má afrodiziakální účinky. Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství. Doporučujeme 10 g čokolády denně. DRUHY ČOKOLÁDY Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa. Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad). Hořká čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaovou hmotu a cukr. Doporučujeme čokoládu z kvalitních kakaových bobů s alespoň 70 % kakaa. Vysokoprocentní tmavá čokoláda je skvělá nejen na přímou konzumaci, ale také na čokoládové polevy, na horkou čokoládu, na čokoládové fondue a na pečení čokoládových….
Další produkty od výrobce Callebaut
Další produkty v kategorii Čokoláda na vaření