Logo Logo
Chilli koření Ancho mleté 10 g
Chilli koření Ancho mleté 10 g
Krátky popis Zlevněný produkt Chilli koření Ancho mleté 10 g od výrobce Chilli Doctor u nás najdete zlevněný od 39 Kč
Obvyklá cena
  • 39
Výrobce/Značka
Chilli Doctor
EAN 8595660102017
Hodnocení
POPIS Mleté chilli koření Ancho od výrobce Chilli Doctor je ideální pro dochucení pokrmů a pro přípravu pálivých jídel Balení obsahuje uzavíratelnou ampulku s mletými chilli papričkami odrůdy Ancho (odrůda se nazývá Poblano, ale sušená verze těchto chilli papriček je označována jako Ancho) Tyto chilli papričky mají ovocně-sladkou chuť, s nádechem rozinek a švestek Dosahují mírné pálivosti zhruba 1 000 SHU (Scovilleho jednotek pálivosti) a pocházejí z Mexika Dozrálé mají téměř černou barvu a používají se pro přípravu studených i teplých omáček Toto koření využijete například při přípravě domácích kořeních směsí, na marinování masa, na přípravu salsy nebo třeba chilli con carne SPECIFIKACE Složení: mleté chilli papričky Ancho Stupeň pálivosti:      (1 000 - 2 500 SHU) Hmotnost: 10 g Země původu: Mexiko Vhodné k: ochucení pokrmů NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pro 100 g) Kalorie: 1561 kJ / 376 kcal Tuky: 17,3 g z toho nasycené mastné kyseliny: 3,3 g Sacharidy: 29,4 g z toho cukry: 10,3 g Bílkoviny: 12 g Soli: 0,1 g  PRAKTICKÉ RADY Spotřebujte před datem uvedeným na obale Skladujte na suchém a chladném místě  RECEPT NA CHILLI CON CARNE 1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu, můžete použít i mleté koření), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí K podávání: 2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly Postup: 1 Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte Měla by změknout a zesklovatět Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran 2 Vývar přelijte do pánve Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat Občas zamíchejte Nakonec přisypte slité a okapané fazole Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem  Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandremZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU]
Další produkty od výrobce Chilli Doctor
Další produkty v kategorii Chilli koření