Logo Logo
Chilli koření Naga Bhut Jolokia mleté 10 g
Chilli koření Naga Bhut Jolokia mleté 10 g
Krátky popis Ve slevě produkt Chilli koření Naga Bhut Jolokia mleté 10 g od výrobce Chilli Doctor u nás najdete nejlevněji od 69 Kč
Obvyklá cena
  • 69
Výrobce/Značka
Chilli Doctor
EAN 8595660102109
Hodnocení
POPIS Mleté chilli koření Naga Bhut Jolokia od výrobce Chilli Doctor je ideální pro dochucení pokrmů a pro přípravu pálivých jídel Balení obsahuje uzavíratelnou ampulku s mletými chilli papričkami odrůdy Naga Bhut Jolokia Tato chilli paprička dosahuje pálivosti 1 041 427 SHU (Scovilleho jednotek pálivosti) a do roku 2007 byla uvedena v Guinnessově knize rekordů jako nejpálivější chilli paprička světa Toto koření využijete například při přípravě domácích kořeních směsí, na marinování masa, na přípravu salsy nebo třeba chilli con carne Dávkujete opatrně! Nevhodné pro děti a pro osoby s alergií na pálivé! SPECIFIKACE Složení: mleté chilli papričky Naga Bhut Jolokia Stupeň pálivosti:         (1 000 000 SHU) Hmotnost: 10 g Země původu: Indie Vhodné k: ochucení pokrmů NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pro 100 g) Kalorie: 1561 kJ / 376 kcal Tuky: 17,3 g z toho nasycené mastné kyseliny: 3,3 g Sacharidy: 29,4 g z toho cukry: 10,3 g Bílkoviny: 12 g Soli: 0,1 g  PRAKTICKÉ RADY Spotřebujte před datem uvedeným na obale Skladujte na suchém a chladném místě  RECEPT NA CHILLI CON CARNE 1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu, můžete použít i mleté koření), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí K podávání: 2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly Postup: 1 Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte Měla by změknout a zesklovatět Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran 2 Vývar přelijte do pánve Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat Občas zamíchejte Nakonec přisypte slité a okapané fazole Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem  Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandremZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU]
Další produkty od výrobce Chilli Doctor
Další produkty v kategorii Chilli koření