POPIS
Chilli mash z nejpálivějších chilli papriček světa Carolina Reaper ve 100 ml lahvičce má sytě červenou barvu, obsahuje semínka chilli papriček a sůl Mash vzniká rozdrcením čerstvých chilli papriček odrůdy Carolina Reaper společně se solí Tato směs se pak nechá několik měsíců kvasit Vznikne chilli mash s pálivostí 250 000 SHU, který se výborně hodí pro doostřování pokrmů, k přípravě omáček, sals nebo dipů
Chilli paprička Carolina Reaper je zatím (2016) nejpálivější chilli papričkou světa Je extrémně pálivá, dosahuje 2 200 000 SHU a má nasládlou chuť s tóny čokolády a skořice Tekuté chilli mash je v České republice žhavou novinkou Vyzkoušejte tento unikátní produkt z chilli nebo darujte opravdu originální dárek, který potěší všechny milovníky pálivých specialit
SPECIFIKACE
Složení: chilli papričky Carolina Reaper, sůl (12-15 %)
Stupeň pálivosti: (2 200 000 SHU)
Objem: 100 ml
Země původu: Taiwan
Vhodné k: ochucení pokrmů, do omáček, sals, dipů
praktické rady
Co je to MASH?
Mash vznikne rozdrcením čerstvých chilli papriček společně se solí Tato směs se nechá 2 až 6 měsíců fermentovat (kvasit) Výtažek z kůže, semínek a dužiny chilli papriček poskytne mashi intenzivní a bohatou chuť Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace Kromě chilli papriček, soli a octa neobsahuje mash žádné jiné látky ani konzervanty Mash se používá k přípravě omáček, dipů, sals a k ochucení pokrmů
Druh papričky
Stupeň pálivosti [SHU]
Jalapeño
5 000
Chipotle
7 500
Serrano
20 000
Cayenne
45 000
Tabasco
50 000
Habañero
350 000
Caribbean Red
445 000
Bhut…