Logo Logo
Chilli omáčka Barbecue se sušenými rajčaty My Chilli 270 g
Chilli omáčka Barbecue se sušenými rajčaty My Chilli 270 g
Krátky popis Designový produkt Chilli omáčka Barbecue se sušenými rajčaty My Chilli 270 g od výrobce My Chilli u nás najdete ve slevě od 189 Kč
Obvyklá cena
  • 189
Výrobce/Značka
My Chilli
EAN 8594180500365
Hodnocení
POPIS Barbecue omáčka se sušenými rajčaty od výrobce My Chilli je vyrobená z farmářských moravských surovin Tato chilli omáčka získala 1 místo na soutěži World Hot Sauce Adwards v roce 2017 v USA v kategorii Medium Hot Barbecue Sauces  Tato omáčka v sobě spojuje sladkost rajčatového protlaku, sušených rajčat a datlového syrupu, slanost sójové omáčky s mírnou pálivostí, kterou omáčce propůjčují sušené chilli papričky odrůdy Naga Bhut Jolokia, což je jedna z nejpálivějších chilli papriček světa Navíc je zde jemný kouřový nádech díky uzené paprice a stopy skořice SPECIFIKACE Složení: rajčatový protlak, cukr, ocet (rýžový, balsamico), datlový sirup, sušená rajčata 6,2%, balsamicová redukce (obsahuje antioxidant disiřičitan draselný), sójová omáčka, sůl, uzená paprika, pepř, třtinová melasa, sušený česnek, chilli sušené chilli papričky Naga Bhut Jolokia, skořice Alergeny: Obsahuje sóju Stupeň pálivosti:      Hmotnost: 270 g Země původu: Česká republika PRAKTICKÉ RADY Spotřebujte před datem uvedeným na obale Spotřebujte před datem uvedeným na obale Skladujte v temnu při teplotě 4 až 25 °C Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C a spotřebujte do 4 týdnů RECEPT NA BUFFALO WINGS Ingredience1 kg kuřecích křídel, 200 g hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, 100 g másla, 3 lžíce chilli omáčky Barbecue se sušenými rajčaty My Chilli, mrkev a řapíkatý celer k podávání Na dip1 vanička krémového sýra, 1 kelímek smetany ke šlehání (31 - 33 %), 1 kelímek zakysané smetany, 1/4 lžičky sušeného česneku, sůl a pepř dle chuti Postup1 Kuřecí křídla očistěte a osušte papírovou utěrkou Hladkou mouku smíchejte s mletou sladkou paprikou, sušeným česnekem, solí a pepřem Křídla ve směsi obalte a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 50 minut do zlatova 2 V míse smíchejte rozpuštěné máslo s chilli omáčkou a ve směsi obalte upečená kuřecí křídla 3 Mrkev a řapíkatý celer nakrájejte na tenké proužky 4 S míchejte krémový sýr, smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu, sušený česnek a ochuťte solí a pepřem  Kuřecí křídla podávejte s proužky zeleniny a smetanovým dipem  Zdroj receptu: wwwmy-chillieu/products/honey-mustard-sauce NAGA BHUT JOLOKIA Chilli paprička odrůdy Naga Bhut Jolokia dosahuje extrémní pálivosti 1 041 427 SHU (Scovilleho jednotek pálivosti) Tato chilli paprička byla od roku 2007 byla uvedena v Guinnessově knize rekordů jako nejpálivější chilli paprička světa Než ji předběhla paprička Trinidad Scorpion Moruga, Carolina Reaper s 2 200 000 SHU a Dragon´s Breath s neuvěřitelnými 2 480 000 SHU Naga Bhut Jolokia vznikla křížením chilli papriček druhu Chinense a Frutescens Pochází z Indie, ale pěstuje se i na Srí Lance (zde je známá pod názvem Nai Mirris - Cobra chilli) Zajímavostí je, že si ji domorodci ze severovýchodní Indie rozmazávají na ploty nebo ji používají jako dýmovnici na ochranu proti divokým slonům Využívá se v pepřových sprejích a v kouřovýh granátech Naga Bhut Jolokia navíc ochrání tělo ve vedrech, protože…
Další produkty od výrobce My Chilli
Další produkty v kategorii Chilli omáčky