POPIS
Chilli omáčka Habanero Mučíto extra pálivá od výrobce Jiří Kosina je připravena z meruňkového pyré, třtinového cukru a chilli papriček odrůdy Habanero, které jsou velmi oblíbené díky střední pálivosti (3 hvězdičky z 5) a zajímavé chuti Extra pálivost a exotická chuť chilli papriček Habanero je doplněna o sladkost díky meruňkovému pyré
Chilli omáčka Habanero Mučíto extra pálivá se skvěle hodí do salátů a na marinování bílých mas, zajímavá je také kombinace s rybí pomazánkou (můžete omáčkou Habanero Mučíto pokapat chléb natřený rybí pomazánkou) Tato chilli omáčka neobsahuje lepek ani laktózu Nevhodné pro děti Dávkujte opatrně! Při neopatrném dávkování se může dostavit škytavka
SPECIFIKACE
Složení: ovocné pyré (zahušťovadlo Guma guar), meruňkové pyré, třtinový cukr, Habanero papričky, kyselina citronová, konzervant sorban draselný
Objem: 20 ml
Stupeň pálivosti: (557 000 SHU)
Země původu: ČR
Vhodné k: marinování bílých mas, do salátů, rybí pomazánka
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pro 100 gramů)
Kalorie: 428 kJ / 102,29 kcal
Tuky: 0,13 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,03 g
Cukry: 20,6 g
Bílkoviny: 0,65 g
Soli: 0,05 g
PRAKTICKÉ RADY
Spotřebujte před datem uvedeným na obale Není vhodné pro děti!
NAKLÁDANÝ HERMELÍN S CHILLI
cibule, česnek, hermelín, chilli omáčka Habanero Mučíto extra pálivá, nákládané nebo čerstvé chilli papričky, bobkový list, celý černý pepř, nové koření, olej
Postup:1 Hermelín rozkrojte na polovinu, potřete ho lisovaným česnekem společně se lžičkou chilli omáčky Poté obě půlky hermelínu přiložte k sobě, popřípadě vložte zeleninu dle vlastního výběru 2 Takto připravené hermelíny vkládejte do skleněné (plastové) nádoby a prokládejte je cibulí společně s nakládanými papričkami (nebo čerstvými, které doporučujeme rozkrojit, aby pálivost vnikla do oleje a sýr tak dokonale ochutila) Do každé vrstvy přidejte pár zrnek celého pepře, jeden bobkový list a po kuličce nového koření 3 Nakonec zalijte olejem a nechejte minimálně týden v chladu odpočinoutZdroj receptu: wwwseminka-chillicz
GRILOVANÉ KUŘE NA PIVĚ POTÍRANÉ CHILLI OMÁČKOU
plechovka s pivem, 1 kuře (1,5 kg), oblíbená směs grilovacího koření (např chipotle mleté nebo kayenský pepř)
chilli omáčka Habanero Mučíto extra pálivá nebo oblíbená směs koření, bylinkové máslo
Postup:1 Otevřete plechovku s vašim oblíbeným pivem a odlijete polovinu obsahu, obalte ji do aluminiové fólie a postavte na rovnou plochu stolu Připravte gril na nepřímé grilování (připravovaný pokrm bude mimo zdroj ohně) na střední teplotu cca 150 °C
2 Omyté kuře osušte papírovým ubrouskem Maso řádně nakořeňte grilovací směsí, v dutině a na povrchu, můžete také okořenit pod kůží a přidat několik plátků změklého bylinkového másla
3 Takto připravené kuře nabodněte na plechovku od piva Kuře opatrně položte na rozpálený gril a vzepřete…