POPIS
Chilli omáčka Yellow Habanero Pyré od výrobce My Chilli je vyrobená z farmářských moravských surovin Tato chilli omáčka je vyrobena z chilli papriček žluté Habanero, které jsou populární pro svou střední pálivost, výrazné citrusové aroma a svěží chuť, což je znát v této chilli omáčce
Zde jsou chilli papričky Habanero více koncentrovány, a tak je tato chilli omáčka jen nepatrně méně pálivá než chilli omáčka Carolina Reaper Pyré Na ochucení celého hrnce pokrmu stačí 1 - 2 kapky Dávkujte opatrně! Nevhodné pro děti!
SPECIFIKACE
Složení: chilli papričky Yellow Habanero 65 %, ocet, sůl, konzervant: sorban draselný, zahušťovadlo: Xanthan
Stupeň pálivosti:
Objem: 20 ml
Země původu: Česká republika
PRAKTICKÉ RADY
Spotřebujte před datem uvedeným na obale Skladujte v temnu při teplotě 4 až 25 °C Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C a spotřebujte do 4 týdnů
RECEPT NA CHILLI CON CARNE
Ingredience1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu, můžete použít i mleté koření), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí
K podávání2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly
Postup1 Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte Měla by změknout a zesklovatět Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran
2 Vývar přelijte do pánve Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat Občas zamíchejte Nakonec přisypte slité a okapané fazole Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem
Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandremZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz
HABANERO
Původ papričky Habanero je na Kubě Dnes se pěstuje ve větším i v Belize, Kostarice a v některých státech USA Typický plod Habanero Red je 5 cm dlouhý a až 4 cm široký Dorůstá až 70 cm a dosahuje pálivosti 200 000 – 300 000 SHU a patří mezi hodně pálivé papričky Nezralé papričky Habanero jsou zelené a během zrání mění svou barvu Nejčastější jsou oranžové a červené odstíny, ale občas je k vidění i bílá, hnědá a růžová barva Habanero je velice oblíbená a často používaná chilli paprička Hodí se pro přípravu sladko-pálivých jídel, pálivého cukroví, do chilli omáček Tato chilli paprička je rovněž oblíbená pro konzumaci v čerstvé podobě, ale jelikož se jedná o velmi ostrou odrůdu, tak doporučujeme opatrnost