Logo Logo
Chilli omáčka Yellow Habanero Pyré My Chilli 20 ml
Chilli omáčka Yellow Habanero Pyré My Chilli 20 ml
Krátky popis Unikátní produkt Chilli omáčka Yellow Habanero Pyré My Chilli 20 ml od výrobce My Chilli u nás najdete nejlevněji od 139 Kč
Obvyklá cena
  • 139
Výrobce/Značka
My Chilli
Hodnocení
POPIS Chilli omáčka Yellow Habanero Pyré od výrobce My Chilli je vyrobená z farmářských moravských surovin Tato chilli omáčka je vyrobena z chilli papriček žluté Habanero, které jsou populární pro svou střední pálivost, výrazné citrusové aroma a svěží chuť, což je znát v této chilli omáčce Zde jsou chilli papričky Habanero více koncentrovány, a tak je tato chilli omáčka jen nepatrně méně pálivá než chilli omáčka Carolina Reaper Pyré Na ochucení celého hrnce pokrmu stačí 1 - 2 kapky Dávkujte opatrně! Nevhodné pro děti! SPECIFIKACE Složení: chilli papričky Yellow Habanero 65 %, ocet, sůl, konzervant: sorban draselný, zahušťovadlo: Xanthan Stupeň pálivosti:        Objem: 20 ml Země původu: Česká republika PRAKTICKÉ RADY Spotřebujte před datem uvedeným na obale Skladujte v temnu při teplotě 4 až 25 °C Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C a spotřebujte do 4 týdnů RECEPT NA CHILLI CON CARNE Ingredience1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu, můžete použít i mleté koření), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí K podávání2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly Postup1 Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte Měla by změknout a zesklovatět Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran 2 Vývar přelijte do pánve Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat Občas zamíchejte Nakonec přisypte slité a okapané fazole Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem  Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandremZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz HABANERO Původ papričky Habanero je na Kubě Dnes se pěstuje ve větším i v Belize, Kostarice a v některých státech USA Typický plod Habanero Red je 5 cm dlouhý a až 4 cm široký Dorůstá až 70 cm a dosahuje pálivosti 200 000 – 300 000 SHU a patří mezi hodně pálivé papričky Nezralé papričky Habanero jsou zelené a během zrání mění svou barvu Nejčastější jsou oranžové a červené odstíny, ale občas je k vidění i bílá, hnědá a růžová barva Habanero je velice oblíbená a často používaná chilli paprička Hodí se pro přípravu sladko-pálivých jídel, pálivého cukroví, do chilli omáček Tato chilli paprička je rovněž oblíbená pro konzumaci v čerstvé podobě, ale jelikož se jedná o velmi ostrou odrůdu, tak doporučujeme opatrnost
Další produkty od výrobce My Chilli
Další produkty v kategorii Chilli omáčky