Logo Logo
Cukřenka Coffe Time WMF
Cukřenka Coffe Time WMF
Krátky popis Designový produkt Cukřenka Coffe Time WMF od výrobce WMF u nás najdete téměř zadarmo od 1119 Kč
Obvyklá cena
  • 1119
Výrobce/Značka
WMF
EAN 4000530686497
Hodnocení
POPIS Cukřenka Coffe Time od výrobce WMF je vyrobena z velmi kvalitní ušlechtilé nerezové oceli Cromargan® a odolného plastu Povrch je lesklý a moderní linie dodávají cukřence nadčasový vzhled Cukřenka má výřez na lžičku a dva oddělené prostory, do kterých můžete ukládat dva různé druhy cukru Obsahuje černé plastové víko SPECIFIKACE Výška: 5 cm Šířka: 9,2 cm Délka: 15,2 cm Materiál: nerezová ocel Cromargan®, plast (víko) Barva: stříbrná, černá praktické rady Vhodné do myčky: Ano NEREZOVÁ OCEL 18/10 CROMARGAN® Nerezová ocel je velmi žádaným materiálem pro kuchyňské vybavení jako jsou příbory, hrnce, pánve atd Nerezová ocel, jak již název napovídá nereziví - je odolná proti korozi, má dlouhou životnost, nepohlcuje chuť ani pach, je hygienická a snadno se čistí Nerezová ocel je také oblíbená pro krásný vzhled Co znamená 18/10? Nerezová ocel 18/10 Cr-Ni je tzv potravinářská ocel (vhodná na nádobí) a obsahuje 18 % chromu, 10% niklu a 72 % oceli Cromargan® je ušlechtilá nerezová oceli 18/10 společnosti WMF Z latiny Crom (=chrom), argan (=stříbro), což vyjadřuje krásný lesklý vzhled nerezové oceli  BÍLÝ CUKR A JEHO VLIV NA ZDRAVÍ Bílý cukr se vyrábí z cukrové řepy a používá se v potravinářství Používá se moučkový, krystalový a kostkový Bílý cukr je však návykový a zdraví škodlivý Dlouhodobý vysoký příjem bílého cukru je příčinou obezity, způsobuje hyperglykemii (vysokou hladinu cukru v krvi), což poškozuje cévy Cukr se nachází v polotovarech a průmyslově vyráběných potravinách (např kečup), v pečivu, müsli, ve slazených nápojích atd Chuť cukru je návyková a tělo vyžaduje čím dál větší dávky Cukr má vysoký glykemický index asi 70 (GI = určuje, jak rychle se cukry vstřebávají do krve, čím vyšší GI, tím rychleji po nich máte hlad) Sladké potraviny tedy tělu dodají rychlou energii, po chvíli však dostanete opět hlad a dáte si opět něco sladkého    ZDRAVÉ ALTERNATIVY BÍLÉHO CUKRU Fruktóza (ovocný cukr) a glukóza (hroznový cukr) jsou monosacharidy (jednoduché sacharidy) a mají nižší glykemický index Cukr se do krve uvolňuje postupně, což postupně dodává tělu energii - ovoce vás díky tomu zasytí na delší dobu a navíc obsahuje vlákninu, která pozitivně ovlivňuje zažívání Třtinový cukr je nerafinovaný, má hnědou barvu a obsahuje vlákninu a minerální látky (však v zanedbatelném množství) Je tedy jen nepatrně zdravější než bílý cukr Výhodou je, že ho nepotřebujete ke sladění tolik jako bílého Dejte si ale pozor na složení třtinového cukru (abyste nenarazili jen na obarvený bílý cukr) Nepasterizovaný med, který je k dostání u včelařů má GI 30 a obsahuje vápník, hořčík, zinek, selen a železo Pasterizovaný med (pasterizace = tepelná úprava, která sníží počet mikroorganismů), který je k dostání v běžných obchodech má GI až 75 Med nikdy nevystavujte teplotě vyšší jak 40 °C, abyste nepřišli o cenné látky Dávejte jej tedy vždy do vlažného čaje Při pečení můžete ke sladění využít sušené ovoce, které má sladkou chuť a navíc obsahuje vlákninu a minerální látky Melasa je extrakt z cukrové třtiny nebo řepy s konzistencí medu a obsahuje velké množství cenných látek (vitamíny skupiny B, železo, vápník, draslík, hořčík, zinek) Melasa je ideální na pečení, ale musíte si zvyknout na výraznou chuť a barvu Sirupy můžete použít na slazení sladkých dezertů, ovesné kaše atd Mezi nejpoužívanější patří např agávový, javorový, datlový Agávový sirup se vyrábí z mízy keře agáve, má zlatavou barvu Javorový sirup vzniká z mízy javoru (stromu) a tělo si vezme jen tolik…
Další produkty od výrobce WMF
Další produkty v kategorii Doplňky pro stolování