Logo Logo
De Buyer Japonský nůž 26,5 cm
De Buyer Japonský nůž 26,5 cm
Krátky popis Exkluzívní produkt De Buyer Japonský nůž 26,5 cm od výrobce De Buyer u nás najdete v akcii od 9499 Kč
Obvyklá cena
  • 9499
Výrobce/Značka
De Buyer
EAN 3011244270262
Hodnocení
POPIS Japonský nůž z kolekce Fibre Karbon 1 od výrobce De Buyer má robustní a odolnou čepel o délce 26,5 cm Tento nůž v sobě kombinuje vlastnosti tradičního kuchařského nože s vysokou čepelí vhodného na krájení větších kusů masa a zeleniny a japonského nože s extrémní ostrostí, který je vhodný na krájení ryb  Čepel nože je vyrobena z jednoho kusu nerezové oceli X50CrMoV15 (speciální nožířská ocel) Rukojeť z uhlíkových vláken je protiskluzová, lehká a pevná, a tak přináší pohodlný, bezpečný a přirozený úchop Doporučujeme pouze šetrné ruční mytí a pravidelnou údržbu pomocí ocílky a brousku na nože Pro bezpečné uložení nože je ideální stojan na nože  Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání SPECIFIKACE  Délka nože: 40,5 cm Délka čepele: 26,5 cm Hmotnost: 460 g Materiál: speciální nožířská nocel, uhlíková vlákna (rukojeť) Barva: stříbrná, černá (rukojeť) VÝHODY A NEVÝHODY Tento nůž vznikl spojením kuchařského nože s univerzálním využitím a japonského nože s extrémní ostrostí  Japonský nůž má čepel vyrobenou z 1 kusu speciální nožířské nerezové oceli  Čepel je robustní a velmi odolná Protiskluzová, lehká a pevná rukojeť přináší bezpečný, pohodný a přirozený úchop PRAKTICKÉ RADY Vhodné do myčky: NE Nůž myjte vždy pouze ve studené vodě, zajistíte tak jeho dlouhodobější ostrost ROZDÍL MEZI OCÍLKOU, BROUSKEM NA NOŽE A BRUSNÝM KAMENEM Ocílku na nože použijete při pravidelné údržbě - klidně před každým použitím nože Brousek na nože nebo brusný kámen však jen jednou za čas pro obnovení původní ostrosti nože, tedy když už je nůž opravdu tupý OCÍLKA NA NOŽE Ocílka na nože slouží pro pravidelnou údržbu nožů Pomocí ocílky na nože snadno a rychle obnovíte původní ostrost vašich nožů Ocílku používejte k udržování ostří Na již tupém noži není snadné ocílkou ostří vytvořit - v tomto případě zvolte brousek na nože nebo brusný kámen Ocílka má rukojeť a brusná část může mít jemnější nebo hrubší povrch Ocílka není praktická pro údržbu příliš velkých nožů  Brusná část ocílky může být vyrobena z různých materiálů - diamantová, keramická, ze speciální nožířské oceli atd Délku brusné části volte podle délek ostří nožů, které budete ocílkou brousit Máme pro vás ocílky s brusnou částí od 20 cm, až po 31,5 cm - speciální řeznická ocílka pro broušení velkých nožů Broušení nože ocílkou Ocílku držte svisle v jedné ruce a nůž ve druhé ruce (nakloněný zhruba 20 ° k povrchu ocílky) Nejlepší je mít oporu (např stůl a ocílku podložit utěrkou, aby neklouzala), abyste udrželi stejný úhel po celé čepeli a ostření bylo přesné Práce s ocílkou vyžaduje cvik, aby na ostří nevznikaly nežádoucí zuby Nožem táhněte od paty ke špičce proti ostří a zopakujte totéž z druhé strany čepele (z každé strany 20 x) Snažte se držet stále stejný úhel, který svírá nůž s ocílkou a příliš netlačte BROUSEK NA NOŽE Brousek na nože slouží pro obnovení původní ostrosti nože Na rozdíl od ocílky na nože si poradí i již s tupým…
Další produkty od výrobce De Buyer
Další produkty v kategorii Japonské nože - santoku