Logo Logo
Dekantér s vydutým dnem, WMF
Dekantér s vydutým dnem, WMF
Krátky popis Zlevněný produkt Dekantér s vydutým dnem, WMF od výrobce WMF u nás najdete výhodně od 1049 Kč
Obvyklá cena
  • 1049
  • 1119 Kč
  • 6 %
Výrobce/Značka
WMF
EAN 4000530471000
Hodnocení
POPIS Karafa na červené víno od výrobce WMF je vyrobena z odolného skla, má vyduté dno a objem 1,5 l Výška karafy je 24 cm Karafa umožní rychlejší dosáhnutí požadované teploty při servírování červeného vína, než kdyby zůstalo v úzké láhvi Karafu můžete mýt v myčce na nádobí SPECIFIKACE Výška: 24 cm Objem: 1,5 l Materiál: sklo Barva: průhledná VÝHODY A NEVÝHODY Vhodné do myčky na nádobí Ideální pro podávání červeného vína Rychlejší dosažení teploty vhodné k servírování vína Krásný design Vyduté dno O žádné nevýhodě nevíme praktické rady Vhodné do myčky: Ano ČERVENÉ VÍNO Červené víno se vyrábí pouze z modrých hroznů - jedině tento druh vína v sobě totiž obsahuje červené barvivo Výroba probíhá nakvašením nebo tepelným zpracováním modrých hroznů Rmut (hmota, která vzniká rozemletím bobulí vinné révy) se nechá několik dní kvasit a slupky hroznů tak zůstávají v kontaktu s kvasící šťávou Kvašení probíhá na rozdíl od bílého vína delší dobu a při vyšší teplotě Červené víno také obsahuje více tříslovin (rostlinné látky s trpkou, svíravou nebo hořkou chutí) a resveratrolu (přírodní látka ze slupek a z jadérek bobulí modrého vína) než bílé víno 2 dl červeného vína obsahují zhruba 600 μg (mikrogramů) resveratrolu BÍLÉ VÍNO Bílé víno se vyrábí z bílých, růžových, červených nebo modrých hroznů vinné révy Rmut se při výrobě vína okamžitě lisuje a výsledkem je čistý mošt, který potom kvasí Bílá vína, která jsou vyrobena z červených nebo modrých hroznů se označují jako klaret RŮŽOVÉ VÍNO Růžové víno se vyrábí z modrých hroznů vinné révy a při výrobě nedochází k nakvašení  JAK JE TO SE SLADKOSTÍ VÍN? Suché víno obsahuje max 4 g zbytkového cukru / 1 l vínaPolosuché víno obsahuje 4,1 - 12 g zbytkového cukru / 1 l vínaPolosladké víno obsahuje 12,1 - 45 g zbytkového cukru / 1 l vínaSladké víno obsahuje min 45 g zbytkového cukru / 1 l vína   PŘI JAKÉ TEPLOTĚ SERVÍROVAT VÍNO? Lehká bílá vína odrůdy Ryzlink, Rulandské šedé, Chablis servírujte při teplotě 6 - 9 °CTěžká bílá vína odrůdy Chardonnay, Scheurebe servírujte při teplotě 10 - 12 °CRůžová vína odrůdy Rulandské modré servírujte při teplotě 6 - 8 °CMladá a lehká červená vína odrůdy Modrý Portugal, Pinot Meunier servírujte při teplotě 11 - 13 °CMladá a těžká červená vína odrůdy Burgundy, Barolo servírujte při teplotě 13 - 16 °CStará a těžká červená vína odrůdy Bordeaux, Chianti Classico servírujte při teplotě 16 - 18 °C K ČEMU SE HODÍ JAKÉ VÍNO? Červené víno je ideální především k červenému masu např ke steakům z hovězího masa a k vyzrálým sýrůmBílé víno je vhodné k rybám, mořským plodům, k drůbeži, k telecímu masu, ke světlým omáčkám a k čerstvým sýrům  CO DÁL? Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky
Další produkty od výrobce WMF
Další produkty v kategorii Karafy