POPIS
Forma na pečení chleba od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům Odolá teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala Forma je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design v granitové barvě Materiál je čistě přírodní - neuvolňují se škodlivé látky Vhodné do mikrovlnné trouby, myčky na nádobí, mrazáku, lednice i trouby
Forma na chléb Emile Henry vychází z podoby tradiční klenuté pece Ve formě je během pečení konstantní teplota a ideální stupeň vlhkosti Díky tomu si můžete doma připravit nadýchaný chléb s křupavou kůrkou Forma je vybavena širokými úchopy pro jednoduchou manipulaci Součástí formy je poklice Dno formy je vroubkované - těsto se tedy nepřichytává a je azajištěna optimální cirkulace vzduchu
SPECIFIKACE
Rozměr: 32,5 x 29,5 x 14 cm
Objem: 5,2 l
Hmotnost: 2,87 kg
Materiál: keramika
Barva: granátová
VÝHODY A NEVÝHODY
Vyrobeno ručně ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům
Materiál je čistě přírodní - neuvolňují se škodlivé látky
Krásný francouzský design
Vhodné do trouby, do mikrovlnky, do myčky, do lednice i do mrazáku
Využijete je na rozmanité druhy jídel a díky krásnému vzhledu jsou vhodné i na servírování
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do myčky: Ano
Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano
Vhodné do trouby: Ano, do 270 °C
Vhodné do chladničky: Ano
Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C
RECEPT NA DOMÁCÍ KMÍNOVÝ CHLÉB
200 g žitné mouky (může být i celozrnná), 300 g pšeničné chlebové mouky, 200 g pšeničné hladké mouky (může být i celozrnná nebo špaldová), celý kmín (asi 15 g), 15 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru (nebo medu, melasy, ), 490 ml vody (můžete zkusit i pivo, syrovátku), 15 g soli
Postup:1 V míse od kuchyňského robota si rozdrobte kvasnice Pokud nemáte robota, budete hníst těsto ručně Přidejte cukr a vidličkou rozmíchejte do řídké kašičky Smíchejte s vodou a metličkou dobře promíchejte
2 Dále přisypte vše ostatní z receptu Robot zapněte na nízkou rychlost a nechte hníst 10 minut Pokud použijete domácí pekárnu, tak nechte hníst 30 minut a těsto poté vyjměte
3 Propracované a lepkavé těsto si dejte ideálně do plastové misky vymazané lžičkou oleje Pokud nemáte nějakou s víkem, tak vložte mísu do plastového sáčku Nechte při pokojové teplotě kynout jednu hodinu Během této doby jednou přeložte Dělá se to tak, že kraje těsta natáhnete a založíte do středu těsta Dělat to muže přímo v míse kolem dokola
4 Po hodině si malinko naolejujte linku a těsto roztáhněte na přibližný čtverec Složte a…