Logo Logo
Hořká čokoláda Tropilia Valrhona 70% 750 g (3 x 250 g)
Hořká čokoláda Tropilia Valrhona 70% 750 g (3 x 250 g)
Krátky popis Designový produkt Hořká čokoláda Tropilia Valrhona 70% 750 g (3 x 250 g) od výrobce Valrhona u nás najdete v akcii od 309 Kč
Obvyklá cena
  • 309
Výrobce/Značka
Valrhona
EAN 3395324022362
Hodnocení
    POPIS Tmavé čokoládové pecičky Tropilia Dark s obsahem kakaa 70 % Vyhovují každodenním potřebám šéfcukrářů i cukrářských amatérů a nadšenců Snadno se používají, mají široké možnosti využití a konzistentní kvalitu a chuť Vysoký obsah kakaa zaručuje velmi intenzivní čokoládovou chuť vašich cukrářských výtvorů Lze použít například pro výrobu čokoládové pěny (mousse), čokoládové omáčky, zmrzliny a sorbetů, horké čokolády, čokoládových polev nebo čokoládových krémů UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští SPECIFIKACE Složení: kakaové boby (min 70 %), cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, emulgátory (sójový lecitin, E476), přírodní vanilkový extrakt Alergeny: Obsahuje sóju, mléko (laktózu) Může obsahovat stopy ořechů a vajec Hmotnost: 750 g Upozornění: Čokoládu objednáváme ve velkém 20 kg balení a sami ji balíme do menších balíčků Čokoládu Valrhona tedy neobdržíte v originálním balení, ale v hezkém papírovém sáčku Kvalita čokolády se tímto procesem nijak nemění Děkujeme za pochopení *Fotografie je pouze ilustrační NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pro 100 gramů) Kalorie: 2313 kJ / 557 kcal Tuky: 39 g z toho nasycené mastné kyseliny: 24 g Sacharidy: 36 g z toho cukry: 27 g Bílkoviny: 9 g Soli: 0,02 g PRAKTICKÉ RADY Skladujte na suchém místě při konstantní teplotě mezi 16 - 18 °C po dobu max 14 měsíců ČOKOLÁDOVÝ FONDÁN Ingredience 125 g kvalitní hořké čokolády, 150 g másla, špetka soli, 4 větší vejce, 160 g cukru krupice, 65 g polohrubé mouky, 2 lžíce holandského kakaa, máslo a kakao na vymazání a vysypání formiček, zmrzlina k podávání Postup 1 Připravte si 9 žáruvzdorných formiček (vhodné jsou zapékací misky na Creme Brulee) o průměru 7 cm a výšce 4 cm Vymažte je máslem a vysypte kakaem Dejte je na plech, aby se vám s nim lépe manipulovalo 2 Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a máslo a přidejte špetku soli  3 V míse prošlehejte vejce s cukrem, až vznikne pěna a pomalu přimíchejte čokoládovou směs  4 Prosejte mouku a kakao a lehce vmíchejte do čokoládové směsi Těsto vlijte do formiček, každou naplňte zhruba do 3/4 Uložte na 2 hodiny do lednice Pokud nemáte čas, můžete hned použít, ale upravte si čas pečení 5 Troubu předehřejte na 180 °C Pečte 9 - 10 minut, tak aby byla vnější část pevná, ale vnitřek ještě tekutý TIP: Upečte jen jeden fondán, abyste správně odhadli čas pečení, až budete vědět správnou délku pečení, upečete zbytek  Podávejte s kopečkem oblíbené zmrzliny Výborná je třeba vanilková Zdroj receptu a obrázku k receptu:http://freshiprimacz/recepty/dokonaly-cokoladovy-fondan ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi Navíc má afrodiziakální účinky Čokoládu je však nutné…
Další produkty od výrobce Valrhona
Další produkty v kategorii Čokoláda na vaření