Logo Logo
Krémžská hořčice s Morugou
Krémžská hořčice s Morugou
Krátky popis Neodolatelný produkt Krémžská hořčice s Morugou od výrobce Jiří Kosina u nás najdete po slevě od 129 Kč
Obvyklá cena
  • 129
Výrobce/Značka
Jiří Kosina
Hodnocení
POPIS Kremžská hořčice s Morugou je ručně vyrobena a neobsahuje siřičitany Kremžská hořčice se hodí především k masu,  na marinády nebo na přípravu zálivky do salátů Tato hořčice je ochucena sušenými chilli papričkami odrůdy Trinidad Scorpion Moruga, což je druhá nejpálivější chilli paprička světa (2017) Hořčice s Morugou je tedy extrémně pálivá Není vhodná pro děti a osoby citlivé na kapsaicin (látka obsažená v chilli papričkách, která způsobuje jejich pálivost) a je nutné ji dávkovat s velkou opatrností!  SPECIFIKACE Hmotnost: 200 g Složení: pitná voda, BIO vinný ocet bílý, hořčičné semeno, třtinový cukr, himalájská sůl, sušené koření Trinidad Scorpion Moruga (min 1 %) Alergeny: Obsahuje hořčičné semínko Neobsahuje siřičitany  Vhodné k: masu, na marinády, do salátů PRAKTICKÉ RADY Spotřebujte před datem uvedeným na obale Skladujte při teplotě do 20 ºC a chraňte před přímým slunečním svitem Po otevření skladujte v lednici Není vhodné pro děti! HOŘČIČNÉ SEMÍNKO A JEHO VLIV NA ZDRAVÍ Hořčičné semínko obsahuje vitamín C, A, B6, draslík, sodík, vápník, hořčík, železo, karotenoidy a antioxidanty Hořčičné semínko zlepšuje krevní oběh, prokrvuje ztuhlé ruce a nohy, pomáhá při zažívacích problémech (zácpa, nadýmání, žaludeční potíže), při léčbě revmatu, artritidy, karpálního tunelu, posiluje imunitu, vyrovnávají hladinu hormonů v těle, podporuje dodobrou náladu a ulevuje od únavy, je dobré na detoxikaci Hořčičná semínka umožňují rychlou rekonvalescenci po nemoci, ničí parazity, snižují cholesterol, čistí krev a organismus, posilují srdce, rozšiřují tepny Hořčičná semínka se využívají při výrobě různých druhů hořčic, do nálevů nebo můžete použít naklíčená semínka například do salátů   Jak naklíčit hořčičná semínka? Rozložte semínka na papírový ubrousek a polijte je vodou Udržujte je neustále vlhké až do doby, dokud nenaklíčí První klíčky můžete ostříhat zhruba za týden TIP: Na prokrvení si můžete připravit zábal z hořčičných semínek Budete potřebovat pár černých hořčičných semínek, které doporučujeme rozdrtit v hmoždíři na jemno K semínkům přilijte pár lžic teplé vody a rozmíchejte Vzniklou kašičkou potřete problematické místo To za pár minut zčervená a prokrví se Ideální při léčbě karpálního tunelu  TIP: Při zažívacích potížích doporučujeme rozkousat pár bílých hořčičných semínek, která prokrví trávicí systém Černá zrníčka jsou ostřejší, proto vnitřní užívání nedoporučujeme TIP: Při infekci dolních cest dýchacích, rýmě nebo chřipce doporučujeme zápar z mletých hořčičných semínek Používejte však jen hořčičná semínka nebo prášek z hořčičných semínek, NE OLEJ - ten je toxický, hlavně ten nerozředěný! DRUHY HOŘČICE Hořčice je hustá žlutá nebo žlutohnědá hustá pasta, která se používá na dochucování porkmů, na přípravu marinád, majonéz, zálivek do salátů nebo jen tak k masu a uzeninám Vyrábí se z hořčičných semínek, vody, octa, soli, cukru, oleje a koření Někdy bývá obarvena kurkumou Existují 3 druhy hořčičných semínek: bílé, černé, hnědé Sklízejí se malá kulatá semena nejčastěji hnědé hořčice, protože se nejsnadněji sklízejí Černé hořčičné semínko má ostřejší a štiplavější chuť, čehož se využívá při výrobě hořčic francouzského typu (Dijónská hořčice)  Rozlišujeme hořčici…
Další produkty od výrobce Jiří Kosina