Logo Logo
Mizkan rýžový ocet na sushi neochucený 500 ml
Mizkan rýžový ocet na sushi neochucený 500 ml
Krátky popis Exkluzívní produkt Mizkan rýžový ocet na sushi neochucený 500 ml od výrobce Mizkan u nás najdete ve slevě od 99 Kč
Obvyklá cena
  • 99
Výrobce/Značka
Mizkan
Hodnocení
4.7 star star star star star
(Celkem 27 hodnocení)
  POPIS Tradiční japonský rýžový ocet se používá k ochucení rýže na sushi a k dochucování pokrmů zejména v asijské kuchyni Rýžový ocet se vyrábí z fermentované rýže nebo rýžového vína, a to zejména v Japonsku, Číně, Vietnamu a Koreji Tento ocet je vyroben z geneticky modifikované kukuřice  SPECIFIKACE Složení: destilovaný ocet (pšenice, rýže, kukuřice, alkohol < 0,05 %), voda Alergeny: Obsahuje lepek Určení: dochucování pokrmů, ochucení sushi rýže při přípravě sushi NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pro 100 gramů) Kalorie: 101 kJ / 24 kcal Tuky: 0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g Sacharidy: 6,8 g z toho cukry: 0 g Bílkoviny:  0 g Soli: 0 g Vláknina: 0 g PRAKTICKÉ RADY Spotřebujte před datem uvedeným na obale  RÝŽOVÝ OCET Rýžový ocet se používá zejména v asijské kuchyni Vyrábí z fermentované (kvašené) rýže nebo z rýžového vína Existuje světlý i tmavý rýžový ocet Světlý rýžový ocet se používá především v Japonsku při přípravě sushi, ale je vhodný i na dochucování různých pokrmů S tmavým rýžovým octem se setkáte spíš v Číně RÝŽOVÝ ROZVAR NA OCHUCENÍ SUSHI RÝŽE Octový nálev na sushi připravte ideálně v poměru je 6 : 4 : 1  Ingredience: 60 ml neochuceného rýžového octa, 40 g cukru, 10 g soli 1 Vše pořádně promícháme, aby se cukr a sůl rozpustily Pokud směs ohřejeme, cukr a sůl se teplem lépe rozpustí  2 Uvedené množství vystačí na dochucení zhruba 300 g neuvařené rýže Pokud vaříte rýže méně, zbytek ochuceného octa na sushi můžete klidně skladovat pár měsíců v chladničce, případně jej využít jako zálivku na salát nebo součást různých dresingů Pokud se vám nechce vyrábět si octový nálev, můžete si koupit hotový sushi ocet  3 Rýže na sushi je nutné přibližně 20 minut chladit Poté ji přemístíme do připravené mísy, ideálně dřevěné, a postupně do ní pomalu přimícháváme octový nálev 4 Určitě ho nelijte najednou na jedno místo, protože byste si nechtěně mohli veškerou práci pokazit a sushi rýži okyselit příliš 5 Doporučujeme si malou část nálevu na sushi odložit na později 6 Ochucenou rýži na sushi necháme téměř úplně vychladnout  Pozor: Uvařenou rýži nikdy neochucujte octovým nálevem v kovové nádobě Ideální je speciální dřevěná nádoba na chlazení sushi rýže (takzvaně hangiri), ale postačí i jiná dřevěná, plastová nebo keramická miska PŘÍPRAVA SUSHI RÝŽE Aby se vám sushi podařilo, vždy používejte speciální rýži na sushi, nikdy ne obyčejnou Jen rýže na sushi vám zajistí tu správnou lepivost, aby vám sushi drželo pohromadě a mělo ten správný tvar  Postup: 1 Sushi rýži si nejprve dobře několikrát propláchneme Voda nemusí být zcela průzračná, ale rozhodně nesmí být kalná 2 Sushi rýži vložíme do hrnce a nalijeme zhruba tolik vody, aby rýži na sushi přesahovala o 1 cm 3 Hrnec zakryjeme pokličkou a položíme na rozehřátou plotýnku 4 Když začne dostatečně voda se sushi rýží vřít, zlehka (!) ji promícháme a stáhneme výkon na menší stupeň 5 Rýže by měla být hotová tehdy, když se odpaří všechna voda 6 Hotovou rýži na sushi odstavíme z plotýnky, odkryjeme pokličku a necháme vychladnout 7 Pokud si (nejen) sushi rýži připravujete často, doporučujeme pořídit si kvalitní rýžovar Ušetří vám čas i práci a rýži si můžete klidně uvařit dopředu  RECEPT NA…
Další produkty v kategorii Sushi

Rýžový ocet na sushi 250ml

star star star star star
  • 49 Kč

Výhodný balíček Sushi MINI

star star star star star
  • 419 Kč

Výhodný balíček Sushi s rýžovarem 1,8 l

star star star star star_border
  • 1529 Kč

Mořské řasy Nori 28 g

star star star star star_border
  • 99 Kč

Výhodný balíček Sushi s rýžovarem 1,8 l II

star star star star star_border
  • 1529 Kč

Nakládaný zázvor 150 g

star star star star star_half
  • 39 Kč