POPIS
Mléčné čokoládové pecičky Tropilia Milk s obsahem kakaa 29 % Vyhovují každodenním potřebám šéfcukrářů i cukrářských amatérů a nadšenců Snadno se používají, mají široké možnosti využití a konzistentní kvalitu a chuť Vyvážený obsah kakaa je velmi vhodný pro kombinování chutí a zaručuje, že kakao a hořkost čokolády nepřebije ostatní chutě vašich cukrářských výtvorů Lze použít například pro výrobu čokoládové pěny (mousse), čokoládové omáčky, zmrzliny a sorbetů, horké čokolády, čokoládových polev nebo čokoládových krémů
UPOZORNĚNÍ: Při vysokých letních teplotách negarantujeme, v jakém stavu vám čokoláda přijde Čokoláda se totiž při vysokých teplotách rozpouští
SPECIFIKACE
Složení: kakaové boby (min 29 %), kakaové máslo, cukr, emulgátory (sójový lecitin), sušené plnotučné mléko
Alergeny: Obsahuje sóju, mléko (laktózu) Může obsahovat stopy ořechů a vajec
Hmotnost: 500 g
Upozornění: Čokoládu objednáváme ve velkém 20 kg balení a sami ji balíme do menších balíčků Čokoládu Valrhona tedy neobdržíte v originálním balení, ale v hezkém papírovém sáčku Kvalita čokolády se tímto procesem nijak nemění Děkujeme za pochopení
*Fotografie je pouze ilustrační
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pro 100 gramů)
Kalorie: 2272 kJ / 543 kcal
Tuky: 33 g z toho nasycené mastné kyseliny: 20 g
Sacharidy: 55 g z toho cukry: 44 g
Bílkoviny: 7 g
Soli: 0,2 g
PRAKTICKÉ RADY
Skladujte na suchém místě při konstantní teplotě mezi 16 - 18 °C po dobu max 14 měsíců
ČOKOLÁDOVÁ PĚNA
Ingredience
200 g mléčné čokolády, 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky), 1 lžíce kávového likéru (můžete vyzkoušet i jiný likér, volitelné), 300 ml smetany (31 - 33 %)
K servírování
šlehačka (ušlehaná) nebo zmrzlina, čokoládové hoblinky
Postup
1 Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a dejte stranou
2 Žloutky prošlehejte s likérem a pomalu zapracujte do vychladlé rozpuštěné čokolády
3 Vyšlehejte šlehačku a opatrně vmíchejte do čokoládové směsi
4 Bílky vyšlehejte je do tuha a lehce je vmíchejte do čokoládové směsi
5 Naplňte misky nebo skleničky a nechte vychladit přes noc nebo alespoň 4 - 6 hodin
6 Podávejte s vyšlehanou šlehačkou nebo zmrzlinou s hoblinkami čokolády
Zdroj receptu a obrázku k receptu: wwwtastecomau
ČOKOLÁDA A JE JÍ VLIV NA ZDRAVÍ
Kvalitní vysokoprocentní čokoláda (alespoň 70 % obsahu kakaa) snižuje krevní tlak, působí pozitivně na srdce a cévy, jako prevence infarktu, snižuje cholesterol a srážlivost krve, prokrvuje tělo Čokoláda obsahuje antioxidanty, které působí jako prevence rakoviny Také obsahuje hořčík, draslík, fosfor, železo, vápník, měď, fluor Čokoláda povzbuzuje, zlepšuje psychiku, zmírňuje úzkost, má příznivý vliv na činnost mozku, zlepšuje pozornost, snižuje únavu, chrání před artritidou a různými alergiemi Navíc má afrodiziakální účinky Čokoládu je však nutné konzumovat v přiměřeném množství Doporučujeme 10 g čokolády denně
DRUHY ČOKOLÁDY
Hořká čokoláda obsahuje vysoký podíl kakaa Hořká čokoláda musí obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny (za kvalitní čokoládu se považuje ta s minimálně 50 % kakaových přísad) Hořká čokoláda obsahuje…