POPIS
Forma na bábovku Chiffon od výrobce Nordic Ware má elegantní design díky ktrému je ideální pro pečení na oslavy a na slavností příležitosti Je vyrobena z vysoce kvalitního a odolného litého hliníku, který má dlouhou životnost a je zdravotně nezávadný Forma je opatřena nepřilnavým vnitřním povrchem, který zabraňuje přichytávání a umožňuje snadné vyklopení bábovky
Nepřilnavý povrch neobsahuje PFOA, je začištěn pomocí vibračního zařízení a ošetřen postřikem proti korozi a zdrsnění povrchu Tato forma prošla ručním opracováním Proces vytvoření unikátních bábovek firma Nordic Ware zdokonaluje už přes 70 let, tak aby formy na pečení byly funkční a unikátní zároveň Každý produkt, než opustí výrobu, projde dvěma desítkami rukou pro zajištění té nejvyšší kvality
SPECIFIKACE
Průměr: 23 cm
Výška: 10 cm
Objem: 2,4 l
Hmotnost: 0,64 kg
Materiál: litý hliník, nepřilnavý povrch
Barva: zlatá
VÝHODY A NEVÝHODY
Forma na bábovku je vyrobena z litého hliníku, který je velmi kvalitní a odolný, pevný, má dlouhou životnost a je zdravotně nezávadný
Prémiová kvalita oceňovaná profesionály
Nepřilnavý vnitřní povrch zabraňuje přichytávání a umožňuje snadné vyklopení bábovky
Forma má elegantní design Ideální pro pečení na oslavy a na slavnostní příležitosti
Snadná údržba a čištění
Není možné mýt formu v myčce na nádobí
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do trouby: Ano, do 200 °C
Vhodné do myčky: NE
POUŽITÍ A ÚDRŽBA
Před prvním použitím formu nechte vypálit v troubě při 180 °C cca 20 minut a po vychladnutí ji umyjte ručně šetrným čistícím prostředkem a jemnou hubkou
Nedoporučujeme mytí v myčce na nádobí, životnost nepřilnavé vrstvy by se zkrátila
Před každým použitím vytřete rostlinným tukem nebo máslem a vysypte moukou nebo kakaem Pro usnadnění můžete použít také kuchyňský olej ve spreji a vysypat formu moukou
Formu naplňte maximálně do 3/4, předejdete tak vykypění těsta z formy
Abyste zabránili poškození nepřilnavého povrchu, nikdy nepoužívejte kovové náčiní, drátěnky, agresivní čistící prostředky a abrazivní (brusné) houbičky
RECEPT NA KLASICKOU DVOUBAREVNOU BÁBOVKU
Ingredience6 vajec, 300 g cukru krupice, 180 g másla + na vymazání formy, 250 ml vlažného plnotučného mléka nebo smetany, 1 sáček vanilkového cukru, 450 g hrubé mouky + na vysypání formy, 1 sáček