POPIS
Rajčatový džem s chilli a koriandrem od výrobce My Chilli je vyroben z farmářských moravských surovin Základem tohoto džemu jsou samozřejmě rajčata, nevšednost mu však dodává příchuť koriandru a koření garam masala, které sladkému džemu dodávají dřevitou a kořeněnou chuť a aroma
Džem je navíc mírně pikantní díky sušeným chilli papričkám odrůdy Naga Bhut Jolokia - jedna z nejpálivějších chilli papriček světa A proč vlastně džem z rajčat? Protože původně bylo rajče považováno za ovoce Vyzkoušejte tento pikantní džem se sýrem nebo s čerstvou ciabattou
SPECIFIKACE
Složení: rajčata 62 %, cukr, citronová šťáva, citronová kůra, koriandr 0,19 %, citrusový pektin, směs koření garam masala (koriandr, chilli, kmín, kurkuma, fenykl, černý pepř, kardamom), sušené chilli papričky Naga Bhut Jolokia
Stupeň pálivosti:
Hmotnost: 260 g
Země původu: Česká republika
Vhodné k: sýrům, ciabattě
PRAKTICKÉ RADY
Spotřebujte před datem uvedeným na obale Spotřebujte před datem uvedeným na obale Skladujte v temnu při teplotě 4 až 25 °C Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C a spotřebujte do 4 týdnů
RECEPT NA DOMÁCÍ CIABATTU
Ingredience1 kg hladké mouky + na podsypání, 40 g soli, 20 g čerstvého droždí, 600 - 700 ml vody (podle potřeby), extra panenský olivový olej
Postup1 Mouku nasypte na vál Na jedné straně rozdrobte droždí, na druhé straně nasypte sůl (první kontakt droždí by neměl být se solí, proto to rozdělení) Přilijte trochu vlažné vody a pár kapek olivového oleje a začněte hníst těsto Podle potřeby přidávejte vlažnou vodu Těsto zpracovávejte dlouho (až hodinu), aby byla ciabatta krásně nadýchaná Práci vám velmi usnadní kuchyňský robot s hnětacím hákem Při použití robota míchejte těsto při nižší rychlosti cca 5 minut, pak zvyšte rychlost a ještě 10 minut hněťte
2 Hotové těsto dejte do olejem vymazané mísy, potřete ho ještě trochou oleje a nechte ho asi 25 minut kynout
3 Těsto vyklopte na pomoučněný vál a posypte ho trochou mouky Prsty ho roztáhněte do tvaru čtverce Pomocí stěrky těsto rozdělte na 5 pruhů Pruhy rozpulte a promačkáváním prsty je natáhněte na 30 cm Ciabatty dejte na plech a nechte je ještě 10 minut odpočinou Pak je pečte v troubě vyhřáté na 220 ºC asi 20 minut do zlatova
Podávejte s olivami, rajčatami nebo vyzkoušejte kombinaci s rajčatovým džemem s chilli a koriandremZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz
Druh papričky
Stupeň pálivosti [SHU]
Jalapeño
5 000
Chipotle
7 500
Serrano
20 000
Cayenne
45…