Logo Logo
Staub litinová terina malá 15 x 11 cm, černá
Staub litinová terina malá 15 x 11 cm, černá
Krátky popis Diskontní produkt Staub litinová terina malá 15 x 11 cm, černá od výrobce Staub u nás najdete výhodně od 2899 Kč
Obvyklá cena
  • 2899
Výrobce/Značka
Staub
EAN 3272343115254
Hodnocení
4.7 star star star star star
(Celkem 30 hodnocení)
    POPIS Obdélníková litinová zapékací miska od výrobce Staub je vyrobena ze smaltované litiny, která má opravdu dlouhou životnost, perfektně vede teplo, je odolná proti korozi, poškrábání a odštípnutí a barvy jsou stálé Zapékací misku můžete díky speciálnímu keramickému dnu používat na všech typech vařičů včetně indukce, pro zapékání v troubě a můžete ji mýt v myčce na nádobí  Zapékací mísa je ideální na přípravu francouzských terin, paštik apod Součástí misky je i poklice  Díky krásnému designu můžete navíc pokrmy v míse rovnou servírovat Litina díky výborné tepelné vodivosti udrží pokrm teplý ještě dlouhou dobu po vytažení z trouby Litinové nádobí je oblíbené mezi šéfkuchaři, protože skvěle drží teplo a je prakticky nerozbitné  Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání SPECIFIKACE Délka: 15 cm Šířka: 11 cm Objem: 0,7 l Materiál: smaltovaná litina Barva: černá  VÝHODY A NEVÝHODY Zapékací mísa je vyrobena ze smaltované litiny, která skvěle vede teplo, má dlouhou životnost, je odolná proti poškrábání a korozi Ideální na přípravu paštik a terin Zapékací misku můžete používat na všech typech vařičů včetně indukce a v troubě Vhodná do myčky  Součástí balení je poklice Udrží pokrm ještě dlouho teplý po vytažení z trouby Vyšší pořizovací cena Zapékací miska je díky použitému materiálu těžká PRAKTICKÉ RADY Vhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickou desku, indukci Vhodné do trouby: Ano Vhodné do myčky: Ano RECEPT NA DOMÁCÍ TERINU Z HUSÍCH JATER 500 g husích jater, 280 g slaniny (80 g do směsi, 200 g na vyložení formy), 250 ml mléka, 1 lžíce madeiry (portugalské dezertní víno) - můžete nahradit portským vínem nebo brandy, 1/4 lžičky paštikového koření (např směs mletého hřebíčku, pepře, muškátového oříšku a skořice), 2 vaječné žloutky, pepř, sůl, mléko, madeira (portské, brandy) na marinování Postup:1 Játra nechte několik hodin odležet v mléce, případně je můžete marinovat ve víně madeira či portském nebo v brandy2 Odblaňte játra Nejlepší 1/3 jater dejte stranou - nakrájejte je na plátky, osolte je a opepřete 3 Připravte fáš: Zbytek jater rozmixujte, přidejte k nim mletou slaninu, osolte a opepřete Vmíchejte syrové žloutky a mléko, případně víno madeiru nebo portské či brandy, podle toho, v čem jste játra marinovali4 Formu vyložte plátky slaniny, na ně rozetřete část fáše, poklaďte plátky jater a na ně dejte další vrstvu fáše, opakujte až do spotřebování surovin Formu zaplňte do 3/4 objemu5 Vrchní část pokryjte další vrstvou plátků slaniny a uzavřenou formu vařte v páře nebo ve vodní lázni zhruba 2 hodiny6
Další produkty od výrobce Staub
Další produkty v kategorii Zapékací misky a pekáče
WOLL Diamond Lite pekáč 31x26x11 cm/6l SLEVA

WOLL Diamond Lite pekáč 31x26x11 cm/6l

star star star star star_border
  • 2499 Kč
  • 3115 Kč
  • 20 %

-emile Henry miska na créme brulée granátová 13 cm

star star star star star_border
  • 129 Kč