Logo Logo
The chilli Doctor Birds Eye chilli celé sušené 30g
The chilli Doctor Birds Eye chilli celé sušené 30g
Krátky popis Kvalitní a levný produkt The chilli Doctor Birds Eye chilli celé sušené 30g od výrobce Chilli Doctor u nás najdete v akcii od 49 Kč
Obvyklá cena
  • 49
Výrobce/Značka
Chilli Doctor
EAN 8595660101027
Hodnocení
POPIS Chilli koření Birds Eye od výrobce Chilli Doctor obsahuje celé sušené chilli papričky odrůdy Birds Eye (Capsicum frutescens) Hmotnost balení je 30 g Pálivost chilli papriček dosahuje 50 000 - 100 000 SHU (jedhotek Scovilleho stupnice pálivosti), což odpovídá pálivosti 1 z 5 hvězdiček Tyto chilli papričky jsou ostré a jejich velikost je 1 - 2 cm Pocházejí z Laosu, Kambodži, Filipín a Singapuru Přezdívá se jim „africký ďábel“ díky jejich pálivosti Chilli papričky Birds Eye jsou perfektní na přípravu pálivých jídel (guláše, omáčky, marinády) a na doostření pokrmů Nejlepší je čerstvě je nadrtit pomocí hmoždíře  SPECIFIKACE Složení: celé sušené chilli papričky Birds Eye Stupeň pálivosti:      (50 000 - 100 000 SHU) Hmotnost: 30 g Země původu: Malawi Vhodné k: přípravě pálivých pokrmů, nakládání masa  RECEPT NA CHILLI CON CARNE 1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí K podávání: 2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly Postup: 1 Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte Měla by změknout a zesklovatět Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran 2 Vývar přelijte do pánve Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat Občas zamíchejte Nakonec přisypte slité a okapané fazole Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem  Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandremZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz PRAKTICKÉ RADY Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU] Jalapeño 5 000
Další produkty od výrobce Chilli Doctor
Další produkty v kategorii Chilli koření