POPIS
Chilli koření Birds Eye od výrobce Chilli Doctor obsahuje celé sušené chilli papričky odrůdy Birds Eye (Capsicum frutescens) Hmotnost balení je 30 g Pálivost chilli papriček dosahuje 50 000 - 100 000 SHU (jedhotek Scovilleho stupnice pálivosti), což odpovídá pálivosti 1 z 5 hvězdiček Tyto chilli papričky jsou ostré a jejich velikost je 1 - 2 cm Pocházejí z Laosu, Kambodži, Filipín a Singapuru Přezdívá se jim „africký ďábel“ díky jejich pálivosti Chilli papričky Birds Eye jsou perfektní na přípravu pálivých jídel (guláše, omáčky, marinády) a na doostření pokrmů Nejlepší je čerstvě je nadrtit pomocí hmoždíře
SPECIFIKACE
Složení: celé sušené chilli papričky Birds Eye
Stupeň pálivosti: (50 000 - 100 000 SHU)
Hmotnost: 30 g
Země původu: Malawi
Vhodné k: přípravě pálivých pokrmů, nakládání masa
RECEPT NA CHILLI CON CARNE
1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí
K podávání: 2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly
Postup:
1 Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte Měla by změknout a zesklovatět Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran
2 Vývar přelijte do pánve Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat Občas zamíchejte Nakonec přisypte slité a okapané fazole Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem
Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandremZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz
PRAKTICKÉ RADY
Druh papričky
Stupeň pálivosti [SHU]
Jalapeño
5 000