Logo Logo
The chilli Doctor Carolina Reaper celé sušené 10g
The chilli Doctor Carolina Reaper celé sušené 10g
Krátky popis Zlevněný produkt The chilli Doctor Carolina Reaper celé sušené 10g od výrobce Chilli Doctor u nás najdete výhodně od 129 Kč
Obvyklá cena
  • 129
Výrobce/Značka
Chilli Doctor
EAN 8595660101041
Hodnocení
POPIS Chilli koření Carolina Reaper od výrobce Chilli Doctor obsahuje celé sušené chilli papričky odrůdy Carolina Reaper - což je nejpálivější chilli paprička světa (2017), která dosahuje 2 200 000 SHU (Scovilleho stupnice pálivosti) Tato chilli paprička byla poprvé zapsána do Guinessovy knihy rekordů v roce 2013 Carolina Reaper vznikla křížením chilli papriček Bhut Jolokia a červeného Habanera Kromě extrémní pálivosti má sladkou ovocnou chuť s nádechem skořice a čokolády Hmotnost balení je 10 g Ideální na přípravu extrémně pálivých pokrmů Vhodná jen pro odvážné!!! Dávkujte velmi opatrně! Nejlepší je chilli papričky čerstvě nadrtit pomocí hmoždíře  SPECIFIKACE Složení: celé sušené chilli papričky Carolina Reaper Stupeň pálivosti:    (1 200 000 - 2 500 000 SHU) Hmotnost: 10 g (cca 10 chilli papriček) Země původu: Taiwan Vhodné k: přípravě extrémně pálivých pokrmů RECEPT NA CHILLI CON CARNE 1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí K podávání: 2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly Postup: 1 Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte Měla by změknout a zesklovatět Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran 2 Vývar přelijte do pánve Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat Občas zamíchejte Nakonec přisypte slité a okapané fazole Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem  Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandremZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz PRAKTICKÉ RADY Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU] Jalapeño 5 000 Chipotle
Další produkty od výrobce Chilli Doctor
Další produkty v kategorii Chilli koření