Logo Logo
The chilli Doctor Naga Bhut Jolokia celé sušené 10g
The chilli Doctor Naga Bhut Jolokia celé sušené 10g
Krátky popis Designový produkt The chilli Doctor Naga Bhut Jolokia celé sušené 10g od výrobce Chilli Doctor u nás najdete ve slevě od 69 Kč
Obvyklá cena
  • 69
Výrobce/Značka
Chilli Doctor
EAN 8595660101102
Hodnocení
POPIS Chilli koření Naga Bhut Jolokia od výrobce Chilli Doctor obsahuje celé sušené chilli papričky odrůdy Naga Bhut Jolokia, která dosahuje 1 041 427 SHU (Scovilleho jednotek pálivosti) a do roku 2007 byla uvedena v Guinnessově knize rekordů jako nejpálivější chilli paprička světa Vznikla křížením chilli papriček druhu Chinense a Frutescens Pochází z Indie, ale pěstuje se i na Srí Lance Spolu s červenou papričkou Habanero umožnila křížením vznik nejpálivější chilli papričky světa (2017) Carolina Reaper Díky extrémní pálivosti doporučujeme dávkovat opatrně! Nejlepší je chilli papričky čerstvě nadrtit pomocí hmoždíře SPECIFIKACE Složení: celé sušené chilli papričky Naga Bhut Jolokia Stupeň pálivosti:      (1 000 000 SHU) Hmotnost: 10 g (cca 10 chilli papriček) Země původu: Indie Vhodné k: přípravě extrémně pálivých pokrmů RECEPT NA CHILLI CON CARNE 1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí K podávání: 2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly Postup: 1 Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte Měla by změknout a zesklovatět Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran 2 Vývar přelijte do pánve Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat Občas zamíchejte Nakonec přisypte slité a okapané fazole Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem  Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandremZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz PRAKTICKÉ RADY Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU] Jalapeño 5 000 Chipotle
Další produkty od výrobce Chilli Doctor
Další produkty v kategorii Chilli koření