Logo Logo
ZWILLING Miyabi Japonský nůž 13 cm Shotoh 6000MCT
ZWILLING Miyabi Japonský nůž 13 cm Shotoh 6000MCT
Krátky popis Kvalitní a levný produkt ZWILLING Miyabi Japonský nůž 13 cm Shotoh 6000MCT od výrobce ZWILLING u nás najdete téměř zadarmo od 4899 Kč
Obvyklá cena
  • 4899
Výrobce/Značka
Zwilling
EAN 4009839307959
Hodnocení
"Každý japonský šéfkuchař věří, že jeho duše se stane součástí nože přesně od okamžiku, kdy s ním začne pracovat Nikdy byste neměli vložit svou duši do myčky!" Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař Extrémně ostrý japonský malý nůž SHOTOH, s tenkou, ale odolnou krátkou čepelí, je ideální na čištění, loupání a krájení zeleniny i ovoce Díky jeho neobyčejně jemnému ostří využijete tento nůž i jako dokonalý nástroj ke špikování masa Krátká čepel a pohodlná rukojeť umožní precizně vedené řezy SHOTOH patří v Japonsku mezi nejoblíbenější a nejběžnější nůž Specifikace: délka čepele 13 cm, délka rukojeti 11,4 cm, hmotnost 0,086 kg Řada nožů MIYABI 6000MCT kombinuje dokonalou funkčnost, jedinečný design a estetiku Jejich impozantní vlastnosti ocení každý profesionál i nadšený kuchařský nováček Japonské nože jsou unikátní především konstrukcí čepele a rukojeti Každý jednotlivý nůž je výsledkem autentické mistrovské práci z „města nožů“ Seki Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63 je zapouzdřeno ve 2 vrstvách oceli Speciální povrchová úprava čepele Tsuchime je ručně tepaná, strukturovaný povrch vytváří funkční originální vzhled Tsuchime se v Japonsku přirovnává k Měsíci odrážejícímu se na hladině oceánu Vzniklé prohlubně efektivně zabraňují přilnutí krájených surovin a nůž je extrémně výkonný K dosažení ještě lepších vlastností oceli bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ledována při -196 ° C Výsledný materiál se může pochlubit extrémní tvrdostí 63 Rockwella Nůž je symetricky ručně broušený Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem Robustní rukojeť z exotického dřeva Cocobolo Pakka je nejen dokonale vyvážená, ale i tvarově stabilní Tmavý odstín dřeviny vzbuzuje luxusní dojem Použitý přírodní materiál dokonale symbolizuje japonskou úctu k přírodě Sofistikované zdobení rukojeti spočívá v detailech asijského stylu – nerezová patka s logem, mozaikově strukturovaný zdobný čep a zlatá a červená linka přinášejí silný estetický zážitek Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63 Tvrdost 63 Rockwella CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem / temperování 3 vrstvy oceli Tsuchime povrch čepele – ručně tepaný Autentický, úzký japonský tvar Symetrický výbrus Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost Ergonomická a tvarově stabilní rukojeť z exotického dřeva Cocobolo Pakka Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem Nerezová patka s logem Nesmí se umývat v myčce Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14 století Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J A HENKELS Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice Ohromující, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm Doporučení a údržba: Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např zmražené potraviny Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí Zabraňte ohýbání nože Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit Chraňte ostří před nárazem Pokud nůž dlouho nepoužíváte, je vhodné ho zabalit do suché textilie nebo novinového papíru Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí Čepel můžete v rámci péče otřít hadříkem namočeným v oleji, zvýší se odolnost vůči korozi Skladujte nůž na…
Další produkty od výrobce Zwilling
Další produkty v kategorii Zwilling