Logo Logo
ZWILLING Miyabi Japonský nůž 20 cm 7000D Gyutoh
ZWILLING Miyabi Japonský nůž 20 cm 7000D Gyutoh
Krátky popis Zlevněný produkt ZWILLING Miyabi Japonský nůž 20 cm 7000D Gyutoh od výrobce ZWILLING u nás najdete výhodně od 6199 Kč
Obvyklá cena
  • 6199
Výrobce/Značka
Zwilling
EAN 4009839216763
Hodnocení
"Nůž každého kuchaře představuje pohled do jeho duše" Rokusaburo Michiba, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař Extrémně ostrý japonský nůž GYUTOH je působivý svou stabilní čepelí v autentickém japonském tvaru Nůž disponuje mimořádnou sílou řezu a je ideální na krájení a plátkování masa Vyšší hrot je optimální pro kolébkový/klouzavý styl krájení 20 cm dlouhá čepel, vykrojená záštita a komfortní rukojeť "D" tvaru zajistí, že máte nad řezáním plnou kontrolu Nůž GYUTOH si svou oblibu získal i mezi šéfkuchaři západního stylu vaření Specifikace: délka čepele 20 cm, délka rukojeti 14 cm, hmotnost 0,467 kg Nože řady MIYABI 7000D se vyznačují vysokou kvalitou provedení – důraz na estetiku nelze od prvního pohledu zapřít Stabilní těžší rukojeť černé barvy je kombinována s nerezem a vytváří moderní vzhled Vyšší hmotnost nožů a extrémní ostrost této řady umožňuje naplno využít potenciál řezání vlastní vahou nože Tato řada se svou hmotností dá srovnat s noži západního stylu, což ocení zejména ti, kteří rádi pracují s těžšími nástroji Záštita je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli Zabezpečuje správné rozložení váhy a zajišťuje přesné a bezpečné ovládání nože Nerezové kování na záštitě přechází plynule do rukojeti a zvyšuje její pevnost Jádro nože je vyrobeno z CMV60 oceli vysoké tvrdosti obsahující kobalt, molybden a vanad K dosažení ještě lepších vlastností bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ocel ledována při -196 ° C Výsledný materiál se může pochlubit výjimečnou tvrdostí Damascénský vzhled tvoří dalších 64 vrstev nerezavějící oceli dvou různých tvrdostí, vzor na každém noži je neopakovatelný Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem Symetrický brus a ostří Katana Edge zaručují snadný průnik surovinami Vykrojená záštita brání sklouznutí prstů na ostří Rukojeť tvaru D poskytuje perfektní kontrolu nad řezem a efektivní podporu při krájení Použitý kompozitní materiál Micarta má vzhled dřeva, ale podstatně více odolává kyselému prostředí Nože řady MIYABI 7000D kombinují japonskou kulturu nožířství s těžší váhovou kategorií západního stylu Extrémně tvrdé jádro z oceli CMV 60 Ocel s vysokým obsahem uhlíku Tvrdost 60 Rockwella CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem / temperování 64 vrstev oceli Damascénský ( květinový) design čepele Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnost používání Autentický, úzký japonský tvar Ostří Katana Edge Symetrický výbrus Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost Pohodlná rukojeť tvaru D z kombinace Micarty ( pryskyřice + len ) a nerezu Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem Nože vyšší hmotnosti Nerezová patka s logem Není vhodné do myčky Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14 století Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J A HENKELS Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice Ohromující, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm Doporučení a údržba: Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např zmražené potraviny Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí Zabraňte ohýbání nože Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit Chraňte ostří před nárazem Pokud…
Další produkty od výrobce Zwilling
Další produkty v kategorii Zwilling