Logo Logo
ZWILLING Miyabi Japonský nůž Santoku 18 cm 6000MCT
ZWILLING Miyabi Japonský nůž Santoku 18 cm 6000MCT
Krátky popis Exkluzívní produkt ZWILLING Miyabi Japonský nůž Santoku 18 cm 6000MCT od výrobce ZWILLING u nás najdete téměř zadarmo od 6799 Kč
Obvyklá cena
  • 6799
Výrobce/Značka
Zwilling
EAN 4009839308079
Hodnocení
"Každý japonský šéfkuchař věří, že jeho duše se stane součástí nože přesně od okamžiku, kdy s ním začne pracovat Nikdy byste neměli vložit svou duši do myčky!" Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař Extrémně ostrý nůž SANTOKU s autentickou japonskou čepelí je nejznámějším univerzálním nožem asijského typu Právem je nazýván jako nůž tří ctností Vyniká v krájení, plátkování i sekání Každý druhý nůž prodaný v Japonsku je právě nůž SANTOKU Jako hlavní nástroj japonského kulinářského umění si tento nůž získal rychle oblibu i v Evropě Příprava japonského sushi se stala trendovou záležitostí a právě SANTOKU je ideálním nožem na jeho přípravu Široká a dlouhá čepel s jemným ostřím umožní rovnoměrné rozložení síly a krájení je tak přesné a pohodlné Vyšší faseta snižuje tření, krájení je tak přesnější SANTOKU je dokonalým společníkem při práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem Nepřekonatelné vlastnosti nože oceníte například při krájení cibule Pohodlná ergonomická rukojeť skvěle padne do ruky Nůž je nezbytností při přípravě pokrmů asijských receptur Délka čepele 18 cm Řada nožů MIYABI 6000MCT kombinuje dokonalou funkčnost, jedinečný design a estetiku Jejich impozantní vlastnosti ocení každý profesionál i nadšený kuchařský nováček Japonské nože jsou unikátní především konstrukcí čepele a rukojeti Každý jednotlivý nůž je výsledkem autentické mistrovské práci z „města nožů“ Seki Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63 je zapouzdřeno ve 2 vrstvách oceli Speciální povrchová úprava čepele Tsuchime je ručně tepaná, strukturovaný povrch vytváří funkční originální vzhled Tsuchime se v Japonsku přirovnává k Měsíci odrážejícímu se na hladině oceánu Vzniklé prohlubně efektivně zabraňují přilnutí krájených surovin a nůž je extrémně výkonný K dosažení ještě lepších vlastností oceli bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ledována při -196 ° C Výsledný materiál se může pochlubit extrémní tvrdostí 63 Rockwella Nůž je symetricky ručně broušený Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem Robustní rukojeť z exotického dřeva Cocobolo Pakka je nejen dokonale vyvážená, ale i tvarově stabilní Tmavý odstín dřeviny vzbuzuje luxusní dojem Použitý přírodní materiál dokonale symbolizuje japonskou úctu k přírodě Sofistikované zdobení rukojeti spočívá v detailech asijského stylu – nerezová patka s logem, mozaikově strukturovaný zdobný čep a zlatá a červená linka přinášejí silný estetický zážitek Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63 Tvrdost 63 Rockwella CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem / temperování 3 vrstvy oceli Tsuchime povrch čepele – ručně tepaný Autentický, úzký japonský tvar Symetrický výbrus Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost Ergonomická a tvarově stabilní rukojeť z exotického dřeva Cocobolo Pakka Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem Nerezová patka s logem Nesmí se umývat v myčce Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14 století Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J A HENKELS Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice Ohromující, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm Doporučení a údržba: Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např zmražené potraviny Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí Zabraňte ohýbání nože Pro zachování…
Další produkty od výrobce Zwilling
Další produkty v kategorii Zwilling