Logo Logo
Včelařství Domovina Med s kakaem 75 g
Včelařství Domovina Med s kakaem 75 g
Krátky popis Ve slevě produkt Včelařství Domovina Med s kakaem 75 g od výrobce Včelařství Domovina u nás najdete po slevě od 89 Kč.
Obvyklá cena
  • 89
Výrobce/Značka
Včelařství Domovina
EAN 8594206400198
Hodnocení
(Celkem 27 hodnocení )
Med s kakaem 75 g Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři Poslouchejte pohádku: „ Med pospíchá do skleničky. Copak ho to láká sem? Sladký sen za jeho víčky: že tam bude s kakaem. “ Jak jsme objevili kakao a med? Kakao nám připomíná ta krásná léta, kdy jsme ještě byli malí. Proto jsme chtěli vytvořit něco dobrého pro všechny, kteří v sobě stále mají ba i menší než větší kousek dětské dušičky. Složení a konzistence kakaového medu Med s kakaem se skládá výhradně z medu a nealkalizovaného kakaového prášku. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Náš tip: nechte med s kakaem v pokojové teplotě , ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-) Co je to pastovaný med? Je to květový med , který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě. Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Kakao – popis a zajímavosti Kakao se vyrábí z kakaových bobů – semen plodu kakaovníku pravého (latinsky Theobroma – česky doslova „potrava bohů“). Největší plocha kakaovníkových plantáží se dnes rozkládá v Pobřeží slonoviny (třetina světové produkce) a dále především v Ghaně, Kamerunu a Nigérii. Původní indiánské výrazy pro kakao a čokoládu jsou „cacauatl“, „kakaw“ či „chocol’ha“. Dobyvatele Cortéze uctili Aztékové lahodnou čokoládou ve zlatém poháru. Další zajímavosti najdete na našem blogu. Výroba kakaového medu Ochucený med kakaový děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky. Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to. A jak máme kakao v medu nejraději ? Čoko pomazánka med s kakaem si mezi našimi ochucenými medy drží pevnou a neochvějnou pozici největší čokomlsky. Z praxe víme, že u dětí vede: naše malá holčička snídá nakrájené chlebové čtverečky natřené kakaovým medem nejmíň dvakrát za týden. Palačinky tímto majstrštykem tuníme taky. Můžete ho namazat i na pečivo, přidat do pokrmů, osladit s ním dezerty nebo ovesnou kaši. Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost. Náš tip: ovesnou kaši s medem kakaovým si připravte hned zítra ráno. Podrobnosti o medu kakaovém Výživové údaje na 100 g Energie 1 390 / 332 kcal Tuky 0 g Z toho nasycené kyseliny 0 g Sacharidy 82 g Z toho cukry 80 g Bílkoviny 0,3 g Sůl 0 g Obsahuje: květový pastovaný med (95 %), nealkalizovaný kakaový prášek (5 %) Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici.
Další produkty od výrobce Včelařství Domovina
Další produkty v kategorii Medy